Door: Dominique op 17 - 12 - 2015 in de categorie Kerstmis Hoofdgerechten, Quiche en pizza, Varkensvlees
Keuken: Bereidingstijd: 25-35 min. Portie(s): 4 personen

Feestelijk recept van varkenhaas “en croûte”.
En croûte is iets bereiden in een jasje van bladerdeeg.
Engelsen noemen het “Wellington”.

Bestrooi peper en zout op de varkenshaasjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de varkenshaasjes, 3 minuten beide kanten.
Laat ze afkoelen.

Pureer in de keukenmachine, de champignons, samen met de sjalotten, de knoflook, peper en zout.
Verhit 2 eetlepels olie en bak de champignons puree, 8 minuten.

12394360_1157399547622039_1413032500_oNeem 2 stuk vershoudfolie en laat ze elkaar overlappen.
Leg 10 plakken ontbijtspek erop (laat de plakken elkaar overlappen).
Verdeel de champignonpuree erover.
Bestrijk de varkenshaasjes met de mosterd en leg ze erop.

Rol het geheel met behulp van het folie strak op. Leg de rol 60 minuten in de koelkast.

 

 

Verwarm de oven op 180 °C voor.

Rol het bladerdeeg uit.
Snijd een stukje uit het deeg voor de garnering en leg het apart.
12380698_1157420134286647_1936780350_oHaal de varkenshaasjes uit de folie en leg ze op het bladerdeeg.
Rol het deeg op de varkenshaasjes en vouw de uiteinden hiervan dicht.
10576263_1157422464286414_832332225_oMaak uit het kleine stukje deeg, 6 blaadjes en een balletje en plak ze op het deeg.
Klop het ei los en bestrijk het deeg.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Bak de varkenshaasjes in bladerdeeg, in de oven, op 180 graden,  25-35 minuten, goudbruin.
Laat 5 minuten rusten en snijd in plakken. (het vlees is mooi rosé).

10583235_1157432434285417_1190794209_o

12381106_1157433630951964_934616617_o

2 reacties tot nu toe.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Bananenbrood

Datum: 11 - 03 - 2018

0 reacties

Poutine

Datum: 8 - 02 - 2018

0 reacties

Barquettes confiture et..

Datum: 10 - 01 - 2018

0 reacties