Door: Dominique op 13 - 12 - 2016 in de categorie Groenten, Kerst bijgerechten
Ingredienten
  • 1 zak spruitjes
  • 100 g slager ham
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 300 ml melk
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 100 g geraspte kaas
Keuken: Bereidingstijd: 35 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de ui in blokjes.
Snijd de ham in reepjes.

Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Kook de spruitjes in een pan met ruim water met zout, 10 minuten.
Vergiet ze af en doe ze in een ovenschaal.

Laat de boter in een steelpan smelten.
Bak erin de ui.
Voeg de bloem toe en bak even een paar minuten.
Voeg de melk toe, beetje bij beetje, al roerend tot een romige saus.
Breng op smaak met peper en zout.

Roer de ham in de saus.

Verdeel de ham-ui saus op de spruitjes.
Verdeel de kaas erop.
Bak de spruitjes ovenschotel in de oven, op 200 graden, 25 minuten.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Creole Cari kip

Datum: 3 - 08 - 2018

0 reacties

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Gehaktballen op spiesjes

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Rode fruit jam

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties