Door: Dominique op 7 - 12 - 2015 in de categorie Quiche en pizza
Ingredienten
  • 1 pakje bladerdeeg (8 vellen)
  • 1 eierdooier
  • 1 blik tonijn
  • 5 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 1 stuk feta
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bos uitjes
  • 1 zak verse spinazie
  • olijfolie
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): 4 personen

Een mooie taart in een spiraal vorm, gevuld met feta, spinazie en tonijn!

Snijd de ui in blokjes.
Snijd de bos uitjes in ringetjes.
Hak de knoflook fijn.
Laat het bladerdeeg ontdooien.

12334363_1150012511694076_2142075324_oVerwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak de ui samen met de bos uitjes en de knoflook.
Voeg de helft van de spinazie toe en roer tot de spinazie geslonken is.
Voeg de rest van de spinazie toe en roer tot het geslonken is.
Bak nog een paar minuten en breng op smaak met peper en zout.
Zet de spinazie in een vergiet en duw met een vork al de vocht uit.

Hak de tomaatjes grof.
Verkruimel de tonijn en de feta in een kom.
Meng de spinazie met de tomaatjes, de feta en de tonijn.

12318204_1150018448360149_2137734879_o12314943_1150018265026834_1402897305_o

 

Halveer een bladerdeeg vel.

Verdeel 2 theelepels van het spinazie mengsel erop.

 

 

 

Rol het deeg op.

 

 

12343338_1150019815026679_159340990_o12318134_1150021738359820_1213173444_oPlaats het opgerold, gevuld stukje deeg in een quiche vorm, bekleed met bakpapier.

 

 

 

 

Doe dat tot het quiche vorm gevuld is.

Verwarm de oven op 200 graden voor.

 

 

 

12314954_1150039528358041_1761214745_oNu klop een eierdooier los met 1 theelepel water.
Bestrijk de taart met het eierdooier.

 

 

 

12333017_1150069865021674_1537802832_oBak de taart 25 minuten in de oven op 200 graden.

Serveer de taart met een rijk gevulde salade!

(de taart is klein)

 

 

 

12333108_1150068821688445_1956418087_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Romig citroen ijs

Datum: 22 - 06 - 2017

0 reacties

Brood met rozemarijn..

Datum: 9 - 06 - 2017

0 reacties

Broodje Gyros

Datum: 8 - 06 - 2017

0 reacties