Door: Dominique op 22 - 12 - 2015 in de categorie Taarten
Ingredienten
  • 200 g bloem (misschien meer voor het uitrollen)
  • 50 g boter
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 zakje droge gist
  • 4 appels
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 sinaasappel
  • boter om de vormpjes te beboteren
  • tortilla vormpjes van de xenos (per 4)
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Gisteren heb ik van mijn dochter tortilla vormpjes voor kerst gekregen.
Ik wilde ze meteen uitproberen.
Die kleine taartjes zijn heel lekker en heel makkelijk en ziet er feestelijk uit!

Maak het deeg klaar.
Meng de bloem met de droge gist.
Voeg de boter, de suiker, het water, de vanille suiker en de boter toe en kneed tot een soepel, mooi deeg.
Laat het deeg rusten onder een theedoek, 30  minuten.

Maak de vulling klaar:
Schil de appel en snijd ze in blokjes.
Zet ze in een pan met 2 eetlepels water, suiker en vanille suiker.
Zet de deksel op en laat de appel langzaam koken op laag vuur.
Pureer de appels met een staafmixer.
Laat ze afkoelen.

Schil de sinaasappel en snijd ze in partjes.

12400114_1160824110612916_66065971_o12422118_1160823140613013_1163293525_o

Neem een stukje deeg en rol het uit.
Zet het stukje deeg in een vormpje.
Doe dat met de andere vormpje.

 

 

Zet de vormpjes in de oven, en bak de taartjes, ongeveer 20 minuten, op 180 graden.

Laat ze afkoelen.

 

 

 

Vul de vormpjes met de appel compote en verdeel de sinaasappel partjes erop.
zet de taartjes in de koelkast, 30 minuten.

702749_1160804397281554_2067932914_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Hete Pepers jam

Datum: 18 - 09 - 2018

0 reacties

Compotée de tomates

Datum: 10 - 09 - 2018

0 reacties

Creole Cari kip

Datum: 3 - 08 - 2018

0 reacties

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties