Door: Dominique op 6 - 04 - 2016 in de categorie Stoofpotjes
Ingredienten
  • 1 zakje rode linzen
  • 250 g rundervlees (soepvlees)
  • 1 venkel
  • 2 wortels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bouillonblokje (rundervlees)
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml tomaten passata of 1 blik tomatenpuree
  • peper en zout
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 180 min. Portie(s): 4 personen

Lekker stoofpotje met rode linzen.

12596594_1214477898580870_984995283_oSnijd de ui, de prei, de wortel, de venkel en de paprika in blokjes.
Hak de knoflook fijn.

 

 

12874541_1214490368579623_736804437_oBak in een pan met 2 eetlepels olie het vlees.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de bloem en bak nog 3 minuten.
Blus met 2 liter water.
Voeg de groenten, de linzen en de laurier blaadjes toe.
Laat het stoofpotje koken, zet het vuur zacht en laat 3 uur zacht koken.
Strooi wat peterselie erover.
Serveer met gekookte aardappelen, pasta of rijst.

12528491_1214606211901372_1102811089_o

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Murgh Makhani (boter..

Datum: 29 - 11 - 2018

0 reacties

Open Ravioli met..

Datum: 26 - 11 - 2018

0 reacties