Door: Dominique op 22 - 02 - 2016 in de categorie Kerstmis Voorgerechten, Pasta
Ingredienten
Voor de pasta:
  • 300 g bloem
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • half kopje olijfolie
Voor de vulling:
  • 8 eierdooiers
  • peper en zout
Voor de boter met salie:
  • 6 salie blaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g roomboter
  • zout en peper
 
Keuken: Bereidingstijd: 2 min. Portie(s): 4 personen

Het kost me veel tijd, geduld en eieren om dit recept te maken maar ik vond het heerlijk.

Maak het pasta deeg klaar:
Leg de bloem in een bergje op het werkblad en maak een kuiltje in het midden.
Breek de eieren in het kuiltje, voeg de olie en een flinke snuf zout toe.
Vermeng met een vork de eieren en de olie en een beetje van de bloem.
Meng geleidelijk de bloem door het eimengsel en werk hierbij vanuit het midden.
Houd met je andere hand de bloem op z’n plaats; zo voorkom je dat er ei wegloopt.
Kneed het deeg tot het zacht en soepel is.
Laat het deeg in de koelkast rusten.

2016-02-18 15.43.43Rol het deeg heel dun uit en steek rondjes uit, 2 per raviole.

Spit het ei en zorg er voor dat je de eierdooier uit het ei haalt zonder dat deze kapot gaat.
Leg de eierdooier op het 1e plakje deeg.
Leg nu het 2e plakje pastadeeg op de 1e.
Zorg ervoor dat alle lucht uit de ravioli is en druk de zijkantjes stevig op elkaar, zodat dit helemaal is afgesloten.
Snijd de randjes van de ravioli er nu af met een ravioliroller.

Maak de salie boter door de boter, op laag vuur te laten smelten.
Voeg de blaadjes salie en de geperste knoflook en breng op smaak met peper en zout.

Kook de raviole in ruim water met zout, 2 minuten.

Serveer meteen.
Leeg 2 ravioles per persoon op een bord en serveer met een beetje salie boter ernaast.

Buon appetito

2016-02-18 19.10.40

2016-02-18 18.49.57

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Gehaktballen op spiesjes

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Rode fruit jam

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties

Spaanse witte bonen..

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties