Door: Dominique op 31 - 10 - 2015 in de categorie Lunch / Ontbijt, Varkensvlees
Ingredienten
  • 2 schouderkarbonades per persoon
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel paprika poeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel komijnzaad poeder
  • 1 snufje sterrenanijs poeder
  • 4 eetlepels ketchup
  • 4 eetlepels coca cola
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 theelepel van peper en zee zout
Voor de Belgian endive - slaw
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel mosterd met honing
  • 4 witlof
  • 4 wortels
  • 2 appels
  • 4 theelepels rozijntjes
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 5 uur min. Portie(s): 4 personen

Pulled Pork is een Amerikaanse recept van heel langzaam gegaard varkensvlees…
Voor Pulled Pork gebruik je een stuk “procureur”, dat is de nek/schouder van een varken…Het vlees gaat, in barbecuesaus, in de oven, minstens 5 uren langzaam garen…Het wordt geserveerd in broodjes of stokbrood met een Coleslaw (witte kool salade) erbij…
Een leuk kook – uitdaging als je geen procureur, geen barbecuesaus, niet de juiste ingrediënten en kruiden voor de marinade en geen kool in huis hebt!
Ik heb een recept van Pulled Pork verzonnen, met schouderskarbonades, maar ook een recept van salade voor erbij (in plaats van witte kool, heb ik witlof gebruikt) en heb mijn eigen kruidenrub (kruidenmix) verzonnen…Heerlijk!

Maak de kruidenrub klaar.

Meng de komijn samen met sterrenanijs, paprika, peper, zee zout en gember.
Wrijf goed de karbonades met de kruidenrub.

Maak nu de marinade klaar.

Snijd de uien in blokjes en hak de knoflook fijn.

Meng de mosterd, samen met de coca cola, de ketchup, de knoflook, de uien en de mosterd.

Leg de karbonades in een pan met deksel (of een ovenschaal met alufolie erop) en meng de marinade met het vlees.
Doe de deksel erop en zet in de oven op 100 – 120 graden, minstens 5 uur. (af en toe, het vlees omdraaien).

Maak de salade klaar.

Rasp de wortels, de appels en de witlof in een keukenmachine.
Maak de dressing klaar door de mosterd te mengen met crème fraîche, yoghurt en mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de rozijntjes toe en zet de salade, afgedekt in de koelkast.

en nu afwachten…..

Trek het vlees nu met 2 vorken uit elkaar. (Als dit niet goed gaat is je vlees nog niet gaar genoeg).

Serveer de pulled pork, op een broodje met een lepel uien en met Belgian endive -slaw of op een broodje met alleen mayonaise erop.

12193935_1134566089905385_1587491353_o

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Murgh Makhani (boter..

Datum: 29 - 11 - 2018

0 reacties

Open Ravioli met..

Datum: 26 - 11 - 2018

0 reacties