Door: Dominique op 7 - 04 - 2017 in de categorie Groenten Salades, Healthy koud, Marinade, koude saus en dressing, Varkensvlees
Ingredienten
Voor de Pulled pork
  • 1 kg varkensvlees (schouder, procureur, fricandeau)
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels smoked barbecuesaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 knoflook teentjes
  • 1/2 prei
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel cayenne poeder
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel karwijzaad
  • peper en zout
  • 1 kopje bouillon ( 100 ml + 1 kip bouillonblokje)
Voor de dressing
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels azijn
  • peper en zout
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel wocestershiresaus
  • 1 eetlepel olijfolie
Voor de salade:
  • 2 venkel knollen
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 bakje Cherry tomaatjes
  • 3 lente uitjes
  • 20 g verse bieslook
Keuken: Bereidingstijd: 180 min. Portie(s): 4 personen

Ik ben gek op venkel maar niet iedereen vindt zijn anijs smaak lekker
Die salade is ook lekker met veldsla, jonge spinazie blaadjes of ijsbergsla.

Maak de pulled pork klaar:
Doe het bouillonblokje in een pan met 100 ml water en breng aan de kook.

Snijd de prei klein.
Pers de knoflook fijn.

Verwarm de oven op 170 graden voor.

Meng in een kom de sojasaus, samen met de mosterd, de venkelzaadjes, de , de ketchup, de barbecue saus, de paprika poeder, de azijn, de cayenne poeder, 8 eetlepels bouillon en de peterselie.
Klop tot een gladde marinade, breng op smaak met peper en zout en voeg de prei en de knoflook toe.

Snijd het vlees in grove stukken,  meng ze met de saus en zet het vlees in een ovenschaal.

Bedek de ovenschaal met een stuk alufolie en zet het vlees, minimaal 3 uur in de oven.

Na 3 uur doe de schaal uit de oven en laat het vlees afkoelen.
Met 2 vorken trek het vlees uit elkaar.

Maak de dressing klaar:
Hak of pureer de ansjovis heel fijn.

Meng samen, liefs in een keukenmachine, de ansjovis filets, de wocestershiresaus, de azijn, de mayonaise, de olie, de peterselie, de yoghurt en de kaas.
Breng op smaak met peper en zout.

Maak de salade klaar:
Halveer de tomaatjes.
Snijd de venkelbollen in dunne reepjes.
Snijd de sla klein.
Snijd de bieslook en lente uitjes in ringetjes.

Serveren:

Meng de venkel, samen met de sla, de bieslook en de dressing.

Verdeel de pulled pork, de tomaatjes, de lente uitjes bovenop.

Lekker met stokbrood.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Nachodip met laagjes..

Datum: 14 - 11 - 2017

0 reacties

Pasta alla Carbonara

Datum: 10 - 11 - 2017

0 reacties

Churros

Datum: 4 - 11 - 2017

0 reacties