Door: Dominique op 16 - 10 - 2014 in de categorie Taarten
Ingredienten
Voor de pâte brisée deeg zonder boter:
  • 350 g bloem
  • 1 half glas lauwe water
  • 1 ei
  • 2 eetlepels vanille suiker
  • 125 ml olie
Voor de vulling:
  • 10 rode pruimen
  • 2 appels
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 4 eetlepels  Fleur d'oranger, sinaasappelbloesem water (Marokkaanse winkel)
  • poeder suiker
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 8 personen

10726363_911273362234660_839981860_nMaak het deeg klaar:

Meng in een kom de bloem, de vanille suiker, de water, de olie en de ei samen.

Kneed het deeg tot een bol en laat het rusten.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

 

10723449_911273932234603_1444981030_nSchil de appels niet, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appels in dunnen plakjes.

Blancheer ze in een kleine pan met water en suiker om ze soepel te maken.

 

Bedek een taartvorm met bakpapier.

Leg het deeg op de bodem van de taartvorm en druk hem met de rug van je hand, naar buiten, tot het bedekt de gehele bodem en de zijkanten.

10728844_911281495567180_1036004265_nRol de appelstukjes tot een roos en leg die in de middel van de taart.

Halveer de pruimen en leg ze op de taart langs de roos.

Leg de rest van de plakjes appel langs de pruimen tot ze op zijn.

Meng in een kom de honing met de fleur d’oranger.

Strijk, met een kwast, de appel en de pruimen.

Bak de taart, 30 minuten.

Bestrooi wat poeder suiker op de taart en bak nog 5 minuten.

Laat de taart afkoelen.

10723386_911292418899421_347888990_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Gehaktballen op spiesjes

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Rode fruit jam

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties

Spaanse witte bonen..

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties