Door: Dominique op 30 - 09 - 2016 in de categorie Deeg, Toetjes/gebak
Ingredienten
  • 250 g bloem
  • 500 ml volle melk
  • 2 grote eieren
  • boter of olie om te bakken
Keuken: Bereidingstijd: 4 min. Portie(s): 4 personen

Pannenkoeken!
Alle kinderen zijn er dol op!
De Nederlandse pannenkoek wordt vrij dik gebakken, in de andere landen doen ze dat anders!

Denk aan de Franse crêpes die heel dun zijn.
Pannenkoeken worden vaak gegeten met suiker, kaneel, jam, stroop, honing, fruit zoals appels en aardbeien en met poeder suiker.
Hartige ingrediënten worden meestal tijdens de bereiding al toegevoegd, voorbeelden hiervan zijn: kaas en spek.
Het is misschien sneller om een kant en klaar mix voor pannenkoeken te kopen, maar het beslag zelf maken is snel, eenvoudig en lekkerder!

 

Basisbeslag:
Doe de bloem en de eieren in een kom.
Voeg beetje bij beetje de melk en meng met een garde of met een mixer tot een glad beslag.
Laat het beslag circa 30 minuten rusten.

Verhit een klontje boter of olie in een koekenpan met een dikke bodem en een antiaanbaklaag. (met een stuk keukenpapier doe het overtollig vet weg).

Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur 3 minuten bakken tot de bovenkant droog is.

Keer met behulp van een spatel om en laat de onderkant in circa 1 minuut goudbruin bakken

Zoete pannenkoeken:
Bestrooi de pannenkoeken met basterdsuiker of poedersuiker, bedruppel ze met stroop of honing of bestrijk ze met jam.
Spekpannenkoeken:
Bak een paar plakjes ontbijtspek in de pan, keer ze om en schep er het beslag op.

Appelpannenkoeken:
Boor de klokhuizen uit geschilde appels en snijd de appels in plakken van circa 0,5 cm dik.
Bak ze om en om in de hete boter en schep er daarna het pannenkoekenbeslag over.

Hier op de foto mijn favoriete pannenkoeken, met spek.

20160928_171217_resized

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Murgh Makhani (boter..

Datum: 29 - 11 - 2018

0 reacties

Open Ravioli met..

Datum: 26 - 11 - 2018

0 reacties