Door: Dominique op 4 - 11 - 2015 in de categorie Sinterklaas, Verrine Dessert
Ingredienten
  • 50 g roomboter
  • 4 Maria koekjes
  • 2 handjevol kruiden noten met chocolade
  • 400 ml slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 g suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  •  3 peren
  • 50 g roomboter
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels honing
  • een paar kruiden noten met chocolade voor de versiering
Keuken: Bereidingstijd: 5 min. Portie(s): 4 personen

In dit zelfverzonnen recept gebruik ik peer, maar appel kan ook heel goed.

12197544_1136597713035556_1099637752_oSnijd de peren in plakjes.
Doe de suiker, honing en boter in een koekenpan en verwarm op laag vuur.
Rasp de citroen bovenop.

12209159_1136598443035483_89331597_o

Voeg de plakjes peer toe en bak op hoog vuur, een paar minuten.

 

Zorg dat alle plakjes karamel op beide kanten hebben in de karamel gezeten door de plakjes vaak om te draaien.
Laat ze afkoelen met de karamel erbij op een bord.

 

12204726_1136600569701937_2068639769_n

Hak de kruiden noten met de boter, een zakje vanille suiker en de Maria koekjes.

 

Doe 2 theelepels van het koekjes mengsel op de bodem van een glaasje en druk goed erop.

 

 

12214228_1136600846368576_97504662_o

 

Leg voorzichtig 5 plakjes peer op de koekjes.

 

 

 

Laat de vellen gelatine in koud water wekken.

12209143_1136599243035403_1096497590_oVerwarm in een pan de room samen met de suiker en 1 zak vanille suiker tot het kookpunt.
Zodra het mengsel kookt en alle suiker is opgelost haal je de pan van het vuur.
Knijp de gelatine uit en meng dit met een garde door de room.
Laat even afkoelen.

12204439_1136601953035132_481465494_oGiet de panna cotta in de 4 glaasjes en laat ze minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

Serveer het glaasje op een bord.
Leg 3 plakjes peer, 3 kruiden noten op de panna cotta en besprenkel een beetje karamel op de bord en op de panna cotta.

12214407_1136627836365877_1741477359_o

 

2 reacties tot nu toe.

  1. Ruud Kransen. schreef:

    Wat een uitstekend en heerlijk recept.
    Bedankt!!!

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Blanquette de veau..

Datum: 14 - 05 - 2018

0 reacties

Bananenbrood

Datum: 11 - 03 - 2018

0 reacties

Poutine

Datum: 8 - 02 - 2018

0 reacties