Door: Dominique op 25 - 10 - 2015 in de categorie Healthy warm, Vis, schaaldieren en zeevruchten
Ingredienten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje verse peterselie
  • 500 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 theelepel suiker
  • 1 bouillon blokje naar keuze
  • 1/2 Spaanse peper
  • 375 ml droge witte wijn
  • 4 kg mosselen, schoongeborsteld en baarden verwijderd
  • 1 prei
  • knapperig brood of frieten voor het serveren
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de uien fijn.
Snijd de wortel, in reepjes, met een kaasschaaf.
Hak de peterselie en de knoflook fijn.
Snijd de prei en de Spaanse peper in ringetjes.
Snijd de paprika in blokjes.

Maak de mosselen schoon en gooi de slechte weg (als ze open zijn, na 15 minuten in koud water, tik op de mosselen, als ze niet dicht gaan door de schok, leven ze dan niet meer).

12170485_1131777710184223_447107668_nVerwarm de olijfolie in een grote pan.
Bak de uien, paprika, knoflook, prei, peterselie en Spaanse peper samen.

 

 

 

 

12178086_1131780166850644_104076779_n

 

Voeg de tomaten blokjes, de wijn, de suiker, de bouillon blokjes toe en zet een deksel op de pan.
Laat 10 minuten koken.

Breng op smaak met peper en wat zout.

 

 

Voeg er de mosselen toe en kook ze 15 minuten tot ze allemaal open zijn (vaak omscheppen tijdens die 15 minuten).

Serveer de mosselen met het kookvocht, strooi wat peterselie erover.

Serveer met stokbrood en/of  frieten erbij.

12180890_1131792260182768_1398999045_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Filodeeg hoorntjes met..

Datum: 15 - 12 - 2017

0 reacties

Tajine met spinazie..

Datum: 13 - 12 - 2017

0 reacties

Walnoten Sneeuwkoekjes

Datum: 12 - 12 - 2017

0 reacties