Door: Dominique op 26 - 01 - 2015 in de categorie Vis, schaaldieren en zeevruchten, Warme Saus, Warme voorgerechten
Ingredienten
  • 2 kg mosselen
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 125 ml witte wijn
  • peper en zout
  • 1 afbak stockbrood
  • handjevol verse peterselie
  • 2 eetlepels maizena
  • bouquet garni (laurier blad, prei, tijm, platte peterselie pakketje, vast gemaakt met een keukentouw)
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
om te serveren
  • verse stokbroden
 
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Dit recept komt uit mijn jeugd in Frankrijk.

Mijn moeder Ginette maakte het voor mijn papa, die gek op dit gerecht was.

Als je nog een restant van gekookte mosselen hebt, kun je dit recept de volgende dag maken…

Snijd de prei en de wortel in blokjes.

Doe in een grote pan, 2 liters water, de witte wijn, de prei en de wortel en de bouquet garni.

Zet de bouillon op groot vuur en laat hem koken.

Maak de mosselen schoon door ze te boenen met een borstel.

Houd de open mossel met de bolle kant onder de koude kraan en tik tegelijkertijd tegen de schelp. Na een paar minuten sluit de schelp zich. De mossel lijkt ’wakker’ te worden. als de mossel open blijft en niet gereageerd is het niet meer goed. Mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is, kunnen beter weggegooid worden.

Doe de mosselen in de bouillon en laat ze 8 minuten koken.

Doe het vuur uit.

Schep de mosselen uit de pan maar bewaar het kookvocht.

Maak de mosselen los van de schelp en zet ze in een bakje apart.

Zeef het kookvocht.

Hak in een keuken machine de brood fijn (beetje grof, geen paneermeel!).

Hak de peterselie samen met de knoflook fijn.

Doe het knoflook-peterselie mengsel in olijfolie en laat het fruiten.

Voeg de brood toe en bak hem tot het goudbruin wordt.

Voeg het kookvocht toe en laat nog een paar minuten op laag vuur pruttelen.

Voeg nu de mosselen toe.

Meng in een kommetje de maizena met 2 eetlepels koude water tot het glad is.

Voeg de maizena in de mosselen en laat nog al roerend,  3 minuten koken tot de saus dik is.

Breng op smaak met peper (pas op geen zout toevoegen, het kookvocht is al heel zout) en strooi wat peterselie overheen.

Meteen serveren met stokbrood!

CameraZOOM-20150123202656767

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Hete Pepers jam

Datum: 18 - 09 - 2018

0 reacties

Compotée de tomates

Datum: 10 - 09 - 2018

0 reacties

Creole Cari kip

Datum: 3 - 08 - 2018

0 reacties

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties