Door: Dominique op 2 - 04 - 2015 in de categorie Taarten
Ingredienten
  • 1 pate brisee
  • 4 peren
  • 6 eetlepels Agavesiroop
  • 1 theelepel vanille suiker
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Wat zien die mini Tatin taartjes schattig uit!  Een feestelijk nagerecht voor Pasen!

ik heb Agavesiroop gebruikt in plaats van gewone suiker voor een gezonder versie!

 

Schil de peren en snijd ze in reepjes.

Maak het deeg klaar en laat hem, 30 minuten rusten.

Meng het deeg met 2 eetlepels Agavesiroop en kneed het goed tot de siroop goed in het deeg is opgenomen. Laat 10 minuten rusten.

Verwarm in een koekenpan 4 eetlepels agavesiroop met vanille suiker en bak erin, de peren reepjes, 4 minuten.

11106543_1015989215096407_205378530_nSnijd uit een bakpapier vel, een paar cirkels (2 per persoon).

Doe een paar peren reepjes in de middel van elke cirkel.

 

 

11096978_1015989008429761_1280469978_nRol het deeg uit tot een dun deeg.

Het is nu een mooi deeg om figuurtjes uit te steken

(hier bloemetjes).

 

 

11131853_1015989391763056_1621325826_nLeg het bloemetje op de peren reepjes.

Druk een beetje de zijkant aan.

Zet de taartjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

 

Serveer de mini Tatin taartjes met ijs of/ met slagroom.

11127948_1016015278427134_2017060938_n

 

 

 

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Hete Pepers jam

Datum: 18 - 09 - 2018

0 reacties

Compotée de tomates

Datum: 10 - 09 - 2018

0 reacties

Creole Cari kip

Datum: 3 - 08 - 2018

0 reacties

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties