Door: Dominique op 22 - 12 - 2016 in de categorie Kerst borrel, Tapas, Hapjes en Antipasti
Ingredienten
  • 2 eendenborsten
  • 3 eetlepels soja saus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel frambozen azijn
  • 1 theelepel sesam zaden
  • 1 eetlepel balsamico creme
  • peper en zout
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 6 dadels
  • 4 eetlepels zachte kaas met bieslook
  • cocktail prikkers
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 6 personen

Zelf verzonnen recept van mini spiesjes met eendenborst.
Deze spiesjes zijn koud geserveerd.

Snijd de abrikozen in stukken.

Snijd de dadels in ringetjes.
Smeer een beetje kaas op elk ringetje.

Meng in een kom, de soja saus, de honing, de balsamico crème, de sesam zaden en de frambozen azijn.
Breng op smaak met peper en zout.

Zet de eendenborsten in een koekenpan, op de kant van het vet en laat het smelten en krokant worden.
Draai de eendenborsten om en bak, de kant van het vlees, 15 minuten.
Breng op smaak met peper en zout, wikkel ze in alu folie en laat ze 20 minuten rusten.
Wanneer ze afgekoeld zijn, snijd ze in dunne plakjes.
Snijd die plakjes in 3 stukjes en meng ze met de saus.

Rij op een cocktail prikker, een stukje eendenborst , een stukje abrikoos, een stukje eendenborst, een stukje dadel en tenslotte een stukje eendenborst.

Doe dat tot alle eendenborst stukjes op zijn en zet ze in de koelkast tot gebruik.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Bananenbrood

Datum: 11 - 03 - 2018

0 reacties

Poutine

Datum: 8 - 02 - 2018

0 reacties

Barquettes confiture et..

Datum: 10 - 01 - 2018

0 reacties