Door: Dominique op 3 - 09 - 2015 in de categorie Ovenschotels, Pasta, Vis, schaaldieren en zeevruchten
Ingredienten
Voor de  Bechamel saus:
  • 50 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • peper en zout
Voor de vulling:
  • 3 preien
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • margarine
  • 4 zalm filets
  • 2 theelepels dille
  • peper en zout
Voor de lasagne:
  • 9 lasagne vellen
  • 100 g geraspte kaas
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 2 personen

Maak de bechamelsaus klaar:
Laat de boter in een pan smelten, tot het licht begint te kleuren.
Roer de bloem erdoor met een spatel.
Laat enkele minuten garen.
Voeg de melk in gedeelte toe, vervolgens breng de saus aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper.

Maak de vulling klaar:
Snijd de preien in ringen.
Snijd de ui in blokjes en hak de knoflook fijn.
Snijd de zalm in blokjes.
Laat 1 eetlepel margarine in een koekenpan smelten en bak de ui en de knoflook samen.
Voeg de zalm en de dille toe en bak nog een paar minuten.
Prak een beetje de zalm, breng op smaak met peper en zet het vuurtje uit.
Laat in een andere koekenpan 1 eetlepel margarine smelten en roerbak op zacht vuur de preien tot ze zacht worden.
Breng op smaak met peper.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

Maak de lasagne klaar:
Doe de helft van de preien in een ovenschaal.
Leg 3 lasagne vellen bovenop.
Verdeel de helft van de bechamelsaus op de lasagne vellen.
Verdeel de helft van de zalm op de lasagne en de saus.
Leg 3 lasagne vellen bovenop.
Verdeel de rest van de preien op de lasagne vellen.
Leg 3 lasagne vellen bovenop.
Verdeel de rest van de bechamelsaus erop.
Verdeel de rest van de zalm op de saus.
Strooi de kaas erboven.
Bak de lasagne in de oven, op 180 graden, 50 minuten.
11991157_1105404122821582_832616982_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Filodeeg hoorntjes met..

Datum: 15 - 12 - 2017

0 reacties

Tajine met spinazie..

Datum: 13 - 12 - 2017

0 reacties

Walnoten Sneeuwkoekjes

Datum: 12 - 12 - 2017

0 reacties