Door: Dominique op 28 - 10 - 2016 in de categorie Cakes, Sinterklaas
Ingredienten
  • 200 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 g donkere basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 200 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel  speculaaskruiden
  • 150 g kruidennoten met een chocoladelaagje
  • 200 g witte chocolade
  • mini cake silicone vormpjes (Xenos)
Keuken: Bereidingstijd: 15-20 min. Portie(s): 10 personen

Nog een heerlijk traktatie voor pakjesavond!
Inspiratie: Libelle (grote cake, pepernoten cake met witte chocolade)

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de boter met de suiker zacht en romig.
Voeg de eieren, de melk, de zout, de bakpoeder, de speculaas kruiden en de bloem toe tot een mooi luchtig beslag. Roer de kruidennoten erdoorheen. (Houd wel een klein handje pepernoten achter voor de garnering).

Verdeel het beslag in de vormpjes.
Bak ze 15- 20 minuten gaar. (prik met een puntige mes erin, als de mes droog uitkomt, is het klaar).
Laat 5 minuten afkoelen.
Stort de mini cakes voorzichtig op een rooster om helemaal af te koelen.

Smelt de chocolade in de magnetron in een kom. (niet te heet, niet te lang en niet te veel roeren).
Verdeel met een lepel de gesmolten chocolade over de cakes en garneer het geheel met de achtergehouden pepernoten.

20161027_192927_resized

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Gehaktballen op spiesjes

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Rode fruit jam

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties

Spaanse witte bonen..

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties