Door: Dominique op 19 - 12 - 2015 in de categorie Kerstmis Hoofdgerechten, Kip / Gevogelte, Stoofpotjes
Ingredienten
  • 4 konijnenbouten
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1/2 fles bier
  • 2 laurier blaadjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 bouillonblokje (naar smaak) + 250 ml water
  • 2 uien
  • 4 wortels
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje champignons
  • 250 ml crème fraîche
Keuken: Bereidingstijd: 160 min. Portie(s): 4 personen

Speciaal voor Kerst!
Konijnenbouten in een heerlijke romige stoofpotje.

Snijd de uien in reepjes.
Snijd de wortels in plakjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Halveer de champignons.
Hak de peterselie fijn.
Snijd de knoflook fijn.
Maak een bouillon door het water te koken en te mengen met het bouillon blokje.

12281711_1144494398912554_1355241548_o

Wrijf wat peper en zout op de konijnenbouten.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Voeg het takje rozemarijn en bak de konijnenbouten om ze een mooie kleur te geven.
Zet ze apart in een bord.

12287091_1144496555579005_1354144991_oVerwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de uien samen met de paprika, de wortels en de knoflook.
Voeg de bloem toe en bak nog 2 minuten mee.
Blus met de bier en de bouillon.
Voeg de laurier blaadjes toe, breng op smaak met peper en zout, zet de deksel op de pan en laat 140 minuten zacht en langzaam sudderen.

12290441_1144498465578814_1663424104_oNa 140 minuten verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de champignons 5 minuten.
Voeg de crème fraîche en de peterselie toe en laat nog 5 minuten meekoken.

 

 

Voeg nu de champignons-crème fraîche aan het stoofpotje toe en laat nog 10 minuten zacht koken.

Serveer de konijnenbouten met rijst, gekookte aardappelen of pasta of frieten.

12281864_1144510812244246_1276202933_o

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Ranch dressing

Datum: 11 - 06 - 2018

0 reacties

Mini taarten met..

Datum: 5 - 06 - 2018

0 reacties

Potatoes skins met..

Datum: 4 - 06 - 2018

0 reacties

Koude schotel met..

Datum: 29 - 05 - 2018

0 reacties