Door: Dominique op 13 - 12 - 2016 in de categorie Koekjes
Ingredienten
  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 200 g gemalen kokos
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Hard van buiten en zacht van binnen, de kokos makronen zijn mijn lieveling koekjes.
De origine van die koekjes is niet echt precies, sommige zeggen dat ze uit Congo komen (rocher du Congo), anderen zeggen dat ze uit de Antillen komen (macarons noix de coco).
Toen ik 8 jaar was, heb ik ze op jeugdkamp leren maken.
Met alleen 3 ingrediënten heb je een lekker traktatie op tafel!

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Splits de eieren en bewaar de eiwitten in een kom.

Klop de eiwitten los met de suiker maar niet hard.

Meng de kokos door de eiwitten.


Schep met 2 eetlepels 16 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat, met 3 cm afstand tussen de bergjes.

Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Barquettes confiture et..

Datum: 10 - 01 - 2018

0 reacties

Rösti met pastinaak

Datum: 29 - 12 - 2017

0 reacties

Brownies Triffle

Datum: 28 - 12 - 2017

1 reactie

Filodeeg hoorntjes met..

Datum: 15 - 12 - 2017

1 reactie