Door: Dominique op 14 - 02 - 2017 in de categorie Kip / Gevogelte
Ingredienten
  • 4 kipfilets
  • 2 zakjes Mozzarella
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 20 g verse basilicum
  • 1 bak cherry tomaatjes
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Ik zag dit recept op pinterest, uit een engelse website en het leek me wel heel lekker en dat klopt, het is heerlijk.

Halveer de tomaatjes.

Snipper een ui klein.

Hak de knoflook fijn.

Hak de basilicum grof.

Snijd de Mozzarella in plakken.

Wrijf de kipfilets met peper en zout.

Verwarm de olie in koekenpan en bak erin de kipfilets, beide kanten, 5-7 minuten.

Doe de kipfilets in een bord.

In het vet van de kipfilets bak nu de ui en de knoflook samen.

Blus met de balsamico azijn, de mosterd en de honing.

Zet het vuur zacht en laat 10 minuten pruttelen.

Zet de kipfilets terug in de koekenpan.

Leg op elke kipfilet een plak op 2 naast elkaar, zet de deksel op en laat de Mozzarella smelten.

Voeg nog de tomaatjes toe en laat ze 3 minuten opwarmen ( ik had ze te lang ingedaan en kreeg uit de tomaatjes te veel sap).

Leg de kipfilets op 4 borden en strooi wat verse basilicum erover.

Serveer met gebakken aardappelen.

Tip: eventueel strooi wat pijnboompitten erop.

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Murgh Makhani (boter..

Datum: 29 - 11 - 2018

0 reacties

Open Ravioli met..

Datum: 26 - 11 - 2018

0 reacties