Door: Dominique op 4 - 03 - 2015 in de categorie Kip / Gevogelte
Ingredienten
  • 300 g kipfilets
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 3 theelepels kerrie poeder
  • 2 lente uitjes
  • 1 bak champignons
  • 1 theelepel suiker
  • 1 bouillon blokje (kip)
  • 400 ml water
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • peper en zout
  • 1 theelepel peterselie
  • margarine
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de kipfilets en de ui in blokjes.

Snijd de lente uitjes en de Spaanse peper (zonder de zaden) en de knoflook fijn.

Snijd de champignons in schijven.

Verwarm de margarine in een koekenpan.

Bak erin, de ui, de champignons en de kipfilets blokjes.

Voeg de lente uitjes, de knoflook en de Spaanse peper toe en bak nog een paar minuten.

Voeg nu de kerrie poeder, de peterselie toe en breng op smaak met peper en een beetje zout (de bouillon is al heel zout.

Zet het vuur uit.

Maak de saus klaar.

Kook het water in een pannetje.

Meng het water met het bouillon blokje.

Bak in een pannetje de boter samen met de bloem tot de boter gesmolten is.

Voeg, beetje bij beetje en al roerend, de bouillon toe tot een gladde mooie saus.

Voeg nu de saus en de suiker aan het kip mengsel toe en laat 10 minuten op laag vuur koken.

11014718_996712287024100_1039514183_n

2 reacties tot nu toe.

  1. hans smit schreef:

    Vandaag dit recept gemaakt voor35 personen was heerlijk precies gemaakt zoals beschreven meer als de helft van de mensen kwam voor een tweede keer.dus voor herhaling vatbaar,dank je wel!

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Bananenbrood

Datum: 11 - 03 - 2018

0 reacties

Poutine

Datum: 8 - 02 - 2018

0 reacties

Barquettes confiture et..

Datum: 10 - 01 - 2018

0 reacties