Door: Dominique op 19 - 12 - 2015 in de categorie Groenten, Kerst bijgerechten
Ingredienten
  • 8 grote aardappelen
  • 100 g roomboter
  • 1/2 tijm
  • zeezout en peper
  • 4 eetlepels Pecorino Romano (vlokjes)
  • saté stokje
Keuken: Bereidingstijd: 30 + 20 min. Portie(s): 4 personen

Speciaal voor Kerst!
Dit Zweedse gerecht komt van ‘Hasselbacken’, het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd.
Heerlijke aardappelen uit de oven, knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen.

Verwarm de oven voor op 200 C.

Was en schil de aardappelen.
Neem een saté/bbq stokje en prik in een aardappel in de lengte, onder de aardappel.
Zo’n stokje zorg ervoor dat de aardappel niet doorgesneden wordt.
10605886_1158515117510482_1510104690_oSnijd de aardappel in de breedte tot je voel het stokje met je mes, met een afstand van 3 mm.
Doe dat met alle aardappelen.
Leg ze in een ovenschaal en breng ze op smaak met peper en zout.

Laat de boter smelten en smeer de helft op de aardappelen met een kwast.

Zet de aardappelen in de oven, 30 minuten.

12404818_1158531040842223_368665478_oNeem de aardappelen uit de oven.
Neem ze uit de oven.
Smeer de rest van de boter erop en strooi de tijm erop.

Zet ze 20 minuten in de oven.
Zo worden ze mooi krokant.

 

12394250_1158536544175006_213008081_o

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Barquettes confiture et..

Datum: 10 - 01 - 2018

0 reacties

Rösti met pastinaak

Datum: 29 - 12 - 2017

0 reacties

Brownies Triffle

Datum: 28 - 12 - 2017

1 reactie

Filodeeg hoorntjes met..

Datum: 15 - 12 - 2017

1 reactie