Door: Dominique op 15 - 10 - 2015 in de categorie Zoete saus
Ingredienten
  • 200 g pure chocolade
  • 200 g slagroom
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 2 personen

Ganache is een chocolade crème voor de garnering van nagerechten, de vulling van taarten en van bonbons.
Het is mijn recept en is super makkelijk en snel klaar.
Ik doe de chocolade niet temperen en het gaat prima.

Breek de chocolade in stukjes en verwarm hem, op bain marie, op laag vuur, tot hij gesmolten is.
Giet de room over de chocolade, roer voorzichtig 5 minuten (het vuur is uit) met een garde tot je een mooie egale ganache hebt en alle stukjes chocolade zijn gesmolten en met de room gemengd.

! Mocht je mengsel schiften en scheidt het vet zich van de chocolade? Geen nood. In dit geval meng je één eetlepel tegelijk koud water door de ganache, herhaal dit totdat het terug is naar waar het hoort te zijn. 

 

Wil je de ganache dikker hebben? Klop het mengsel dan met een mixer luchtig op kamertemperatuur, hoe langer je klopt, hoe dikker het zal worden !

12166955_1127679683927359_2050955671_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Tiramisu met vijgen

Datum: 15 - 10 - 2018

0 reacties

Gepofte trostomaatjes uit..

Datum: 11 - 10 - 2018

0 reacties

Runderrollade met kruiden

Datum: 11 - 10 - 2018

0 reacties