Door: Dominique op 6 - 01 - 2017 in de categorie Varkensvlees
Ingredienten
  • 400 g stuk fricandeau
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g Margarine
  • 100 ml water
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 150 ml witte wijn
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels verse rozemarijn
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Aluminiumfolie
Keuken: Bereidingstijd: 25 + 20 min. Portie(s): 4 personen

Met dit recept wordt fricandeau lekker mals. Het sausje is lekker gekruid, zoet en zuur. Recept van www.top-recept.nl

Snijd de sjalotten in kleine blokjes.

Hak de knoflook en de rozemarijn fijn.

Bestrooi peper en zout op de fricandeau.

Laat de margarine in een grote pan smelten en braad op hoog vuur de fricandeau rondoom goudbruin.

Voeg de sjalotten, de rozemarijn en de knoflook toe en bak mee een paar minuten.

Voeg het water toe, zet het vuur laag en laat de fricandeau, 25 minuten braden. Draai hem om elke 5 minuut.

Kooktijd moet langer als het vlees groter is. Gebruik dan een vlees thermometer.

Pak het vlees in 3 lagen aluminiumfolie in en laat het rusten.

Voeg nu de balsamico azijn, de wijn en de honing toe bij de sjalotten, zet het vuur hoog en laat de saus indikken.

Voeg de jus die uit het vlees komt( in de aluminiumfolie ) aan de saus toe.

Snijd het vlees in plakjes, leg ze in een schaal en schenk de saus erover.

Garneer met pijnboompitten.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Gehaktballen op spiesjes

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Rode fruit jam

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties

Spaanse witte bonen..

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties