Door: Dominique op 27 - 02 - 2016 in de categorie Zoete saus
Ingredienten
  • 397 g blik geconcentreerde melk
  • 3 eetlepels crème fraîche
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Dulce de leche ( Nederlandse vertaling: Melkzoet) is een karamelpasta die bekend is in geheel LatijnsAmerika.
Ik wilde al lang dit recept maken.
Ik ging op internet kijken naar het recept.
Veel recepten zijn eenvoudig, je zet een blikje gecondenseerde melk in een pan met ruim water en je wacht 3 uur. Eenvoudig, maar wel met het gevaar dat het blikje gaat ontploffen, dus ging ik op zoek naar een ander manier om de Dulce de leche te maken.
Na 2 dagen zoeken, heb ik het gevonden en het werkt.
Ik heb wel het recept aangepast door 3 eetlepels crème fraîche toe te voegen aan de Dulce de leche, zo krijg je een romiger saus.

 

Doe de inhoud van het blikje in een steelpan.
Roer de melk, tot hij licht bruin en dikker wordt, meer dan 30 minuten ongeveer. (Pas op dat de Dulce de leche niet te dik en hard wordt, want wanneer hij koud is, wordt hij veel dikker).

Voeg de crème fraîche toe en roer hem door de Dulce de leche.

12772970_1200715803290413_975031251_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Zelfgemaakte Cajun kruiden

Datum: 21 - 09 - 2017

0 reacties

Gekruide kip broodjes

Datum: 13 - 09 - 2017

0 reacties