Door: Dominique op 18 - 10 - 2017 in de categorie Groenten, Healthy warm
Ingredienten
  • 4 courgettes
  • 2 eetlepels crème fraiche
 
  • 1 bakje snack tomaatjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • Peper en zout
  • 20 g verse tijm
 
  • 1 bakje champignons
  • 100g Ontbijtspek
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
 
  • 200 g verse spinazie
  • 50 g beleggen kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 80 g walnoten
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
 
Keuken: Bereidingstijd: 2 uur min. Portie(s): 4 personen

Healtly food recept

Doe de tomaatjes in een ovenschaal.
Verdeel de knoflook en de tijm tussen de tomaatjes.

Ik had een halve paprika erbij gedaan maar u kunt hem weghalen.

Meng in een kom 2 eetlepels olie, peper, zout en 2 eetlepels honing en verdeel op de tomaatjes.
Zet de schaal in de oven en laat de tomaatjes, 1.5 uur bakken op 160 graden.

Snijd de courgettes in spaghetti (sliertjes) met een courgetti apparaat.

Snijd de champignons in blokjes, de ontbijtspek in reepjes, de ui fijn en hak de knoflook fijn.
Bak ze in een koekenpan met 1 lepel olie en breng ze op smaak met peper en zout.

Maak de spinazie pesto klaar:
Mix in een keukenmachine de spinazie, de kaas, de olie, de knoflook en de noten.
Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de koekenpan met de champignons-ui-spek erin en voeg de courgetti toe.
Voeg de pesto en de crème fraiche toe.
Laat 3 minuten koken.

Serveer de courgetti in een mooie schaal.
Verdeel de tomaatjes toe en serveer de courgetti meteen.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Creole Cari kip

Datum: 3 - 08 - 2018

0 reacties

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Gehaktballen op spiesjes

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Rode fruit jam

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties