Door: Dominique op 30 - 10 - 2015 in de categorie Taarten
Ingredienten
  • 200 g simpele koekjes (Maria bijvoorbeeld)
  • 100 g roomboter op kamer temperatuur
  • 3 theelepels Speculaas kruiden of kaneel
  • 1 blik a 400 ml gecondenseerde volle melk met suiker (In Nederland van Frieshe Vlag)
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • sinaasappelsap
  • bakpapier
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 6 personen

Zelf verzonnen recept van taart met een bodem van Maria koekjes en een vulling van citroen, sinaasappel en gecondenseerde melk.

12185717_1134040686624592_1187964555_oVerwarm de oven voor op 180 ºC.
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier.
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine.
Smelt de boter in een steelpan met de speculaas kruiden en meng door de koekjes.
Verdeel mengsel over de bodem van de taartvorm, druk aan met de bolle kant van een lepel.

12190558_1134054009956593_1836617282_oMeng de gecondenseerde melk samen met de eieren en de vanille suiker.
Rasp de citroen en pers hem uit.
Voeg de sinaasappelsap aan de citroensap tot je 125 ml sap maakt.
Voeg nu de rasp en de sap aan het melkmengsel toe en meng goed samen.
Verdeel de vulling over de bodem.
Bak de taart ca. 30 minuten in het midden van de oven.
Laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.

12197261_1134092213286106_2010838349_o

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Murgh Makhani (boter..

Datum: 29 - 11 - 2018

0 reacties

Open Ravioli met..

Datum: 26 - 11 - 2018

0 reacties