Door: Dominique op 25 - 10 - 2016 in de categorie Pasta
Ingredienten
Voor de Tortellini Voor de vulling:
  • 1/2 bakje kastanje champignons
  • 1/2 bakje Mascarpone kaas
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel verse platte peterselie
  • 1 bos uitje
  • peper en zout
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
Voor de saus
  • 2 sjalot
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels walnoten
  • 1/2 bakje kastanje champignons
  • 1 chorizo worst (Heel, Lidl)
  • 6 verse Salie blaadjes
  • eventueel zout en peper
  • bakje snack tomaatjes (geel, oranje, Lidl)
  • 1 theelepel verse peterselie
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

 

Zelf verzonnen recept van Tortellini, gevulde met champignons en mascarpone en in een saus met chorizo, chorizo olie en champignons.
Het is veel werk maar de moeite waard, ze zijn heerlijk!

Maak je Tortellini deeg klaar.
Zet het deeg, afgedekt in de koelkast, 1 uur.

 

Maak de vulling klaar.
20161024_135328_resized

Snijd 1 sjalot klein.
Snijd de champignons in blokjes.
Hak de peterselie en de knoflook fijn.
Hak de noten grof.
Snijd het bos uitje in ringetjes.

Verwarm de olijfolie in een wok en bak alle ingrediënten samen.

 

 

 

20161024_135914_resized

Hak ze in keuken machine fijn.
Meng in een kom het mengsel met de mascarpone.
Breng op smaak met peper en zout.

 

 

 

 

Maak de tortellini klaar.

20161024_145524_1477316682292_resized20161024_145544_1477316704142_resized20161024_145615_1477346032992_resized

 

 

 

 

Rol het deeg uit.
Vul en vouw de Tortellini.
Maak 15 tortellini per persoon.

 

Maak de saus klaar.
Snijd de chorizo in kleine blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Snijd 2 sjalotten fijn.
Hak de noten grof.
Halveer de champignons. (of in 4 stukjes).

Bak de sjalotten met champignons, de tomaatjes, de chorizo en de noten.
Voeg er de salie blaadjes toe en bak ze mee.
Breng op smaak met peterselie en eventueel peper en zout.
Zet het vuur heel zacht.

 

Kook de Tortellini.
Kook de Tortellini in ruim water met zout en olie.
Als ze boven komen drijven zijn ze gaar.

 

Serveren
Verdeel 15 tortellini per persoon op 4 borden.
Verdeel de saus met olie erbij in de borden.

20161024_185356_resized

 

 

 

 

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Filodeeg hoorntjes met..

Datum: 15 - 12 - 2017

0 reacties

Tajine met spinazie..

Datum: 13 - 12 - 2017

0 reacties

Walnoten Sneeuwkoekjes

Datum: 12 - 12 - 2017

0 reacties