Door: Dominique op 8 - 06 - 2017 in de categorie Lunch / Ontbijt, Varkensvlees
Ingredienten
  • 8 Pita broodjes
  • 1 rode paprika
  • Sla
  • 1 bakje tomaatjes
  • 1 ui in ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 komkommer
  • Knoflooksaus of tzatziki
Voor de Gyros vlees
  • 400 g varkensfilets
  • 4 theelepels oregano
  • 2 theelepels paprikapoder
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 2 theelepels peterselie
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Maak het deeg voor de pita broodjes klaar als je ze zelf maakt.

Snijd de varkensfilets in reepjes.

Meng in een bakje de reepjes samen met alle kruiden.
Maak het bakje dicht en laat 1 uur in de koelkast.

Snijd de ui in ringetjes, de komkommer en paprika in blokjes en halveer de tomaatjes.

Bak de pita broodjes, snijd ze open en zet ze in een mandje bedekt met een theedoek.

Verwarm 1 eetlepel olie in een grillpan en grill de Gyros reepjes.

Serveer de sla, de tomaatjes, de paprika, de komkommer, de sausjes en het vlees in apparte kommetjes.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Zelfgemaakte Cajun kruiden

Datum: 21 - 09 - 2017

0 reacties

Gekruide kip broodjes

Datum: 13 - 09 - 2017

0 reacties