Door: Dominique op 10 - 01 - 2018 in de categorie Koekjes
Ingredienten
Recept voor 16 barquettes
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 80 g fijne suiker
  • 80 g bloem
  • Jam naar smaak
  • Nutella
  • Eventueel poeder suiker voor bovenop
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 16 personen

Barquettes zijn heerlijke,  zachte koekjes met jam of Nutella bovenop.
Ze zijn te vinden in Frankrijk onder de naam ” Barquettes 3 chatons”.
Normaal hebben barquettes, sloepen in het Frans, de vorm van een bootje maar ik had alleen  minifinancier vormen.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

Splits de eieren en bewaar de eierdooiers in een kom.

Klop de eiwitten stijf en voeg de vanille en de suiker,  beetje bij beetje en heel voorzichtig,  toe.

Spatel heel voorzichtig de eierdooiers bij de eiwitten.

Spatel,  beetje bij beetje,  de bloem bij het eiwitten mengsel.

Het beslag lijkt op een meringue beslag. 

Met een lepel vul de mini financier vormen op 3/4 met het beslag.

Zet het restant van het beslag in de koelkast.

Zet de barquettes in de oven,  en bak ze 15 minuten op 180 graden.

Laat te afkoelen, haal ze uit de vormen.
Druk met je vinger een kuil in een barquette en doe een halve kleine theelepeljam of Nutella in de kuil.

 

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Ranch dressing

Datum: 11 - 06 - 2018

0 reacties

Mini taarten met..

Datum: 5 - 06 - 2018

0 reacties

Potatoes skins met..

Datum: 4 - 06 - 2018

0 reacties

Koude schotel met..

Datum: 29 - 05 - 2018

0 reacties