Door: Dominique op 5 - 10 - 2015 in de categorie Oud en nieuw Hartig, Salade, spread, boter, dipsaus, tapenade
Ingredienten
 
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4 personen

Het woord aioli komt oorspronkelijk uit het Catalaans, en is een samentrekking van de woorden voor knoflook en olie (all i oli). Het woord is via het Frans in het Nederlands terechtgekomen en wordt vaak ook met een trema geschreven: aïoli. 
Aioli is een mayonaise met knoflook maar oorspronkelijk is het recept zonder ei.

Pureer in een vijzel met stamper de knoflook met 2 theelepels zout en laat het rusten.

Klop de eidooier in een kom en klop er dan beetje bij beetje de olijfolie bij.
Jamie Oliver gebruikt een stafmixer en het werkt heel goed!
Nadat je een kwart van al de olie zo erdoor geklopt hebt, kun je de rest in grotere hoeveelheden toevoegen.
Wanneer alle olie is gebruikt klop je het knoflook, het citroensap/en of het sinaasappelsap met eventuele extra smaken erdoor.
Breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveer de Aioli met stokbrood erbij.

 

 

 

2 reacties tot nu toe.

  1. Edwin schreef:

    Ik weet hoeveel werk je gehad hebt om tot dit recept te komen.
    Maar Het resultaat is dan ook heerlijk

    • Domy schreef:

      4 keer gemaakt…het mislukte elke keer en bleef vloeibaar!
      8 eieren, 6 teentjes knoflook en bijna een liter olijfolie verder…
      Het is me gelukt!!
      Hoe een zo eenvoudig recept kan moeilijk zijn!
      Dank je wel

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Gehaktballen op spiesjes

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Rode fruit jam

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties

Spaanse witte bonen..

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties