Door: Dominique op 17 - 03 - 2017 in de categorie BBQ, Groenten
Ingredienten
  • 2 grote aardappelen per persoon
  • 8 laurierblaadjes (ik gebruik ze vers uit mijn tuin)
  • 8 plakjes ontbijtspek of bacon
  • Peper en zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 houten spiezen
Keuken: Bereidingstijd: 30-40 min. Portie(s): 4 personen

Was de aardappelen heel goed.
Snijd elke aardappel in dikke plakken.

Snijd elke laurierblad in 4 stukjes.

Snijd elke ontbijtspek (of bacon) in 4 stukjes.

Laat de houten spiezen in ruim water wekken, om te voorkomen dat ze straks gaan verbranden.

Pak een aardappel en plaats tussen elke plakje een stuk ontbijtspek en dan 1 stuk laurierblad.
Probeer de vorm van de aardappel na te bootsen en prik ze op een spies.

Bestrijk elke spies met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Bak de spiesjes in de oven op 200 graden tot ze gaar zijn of gril ze op de barbecue tot ze gaar zijn ( ongeveer 30-40 minuten).

Tip: de laurierblaadjes zijn alleen om smaak te geven en zijn niet eetbaar.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Zelfgemaakte Cajun kruiden

Datum: 21 - 09 - 2017

0 reacties

Gekruide kip broodjes

Datum: 13 - 09 - 2017

0 reacties