Door: Dominique op 4 - 01 - 2016 in de categorie Cakes, Kerstmis Nagerechten
Ingredienten
Voor de cake
  • 4 eieren
  • 125 g suiker
  • zout
  • 50 g boter
  • 125 g bloem
Voor de crème au beurre au chocolat
  • 250 g roomboter
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels cacao poeder, puur
Voor de gekonfijte sinaasappelen
  • 3 grote sinaasappelen (het liefst onbespoten)
  • 50 gram suiker
  • 120 ml/gram water
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 8 personen

Ik heb dit recept samen met mijn broer Michel verzonnen.
Heerlijk!

Bereid de biscuit roulé of génoise :

De oven voorverwarmen op 200°C.
Een rechthoekige bakvorm (± 25 x 35 cm) bekleden met bakpapier.

Het bakpapier invetten.
De eieren met de suiker en een snufje zout in ± 10 minuten dik en romig kloppen.

De boter laten smelten.

De bloem boven het eimengsel zeven en voorzichtig erdoor scheppen.

De boter (50 g) erdoor scheppen.

De eiwitten stijf kloppen en erdoor scheppen.


Het beslag in de vorm schenken en gelijkmatig uitstrijken.

In het midden van de oven de cake in ± 15 minuten lichtbruin en gaar bakken.

Een schone theedoek nat maken.

De cake uit de oven nemen en op een vochtig theedoek keren.

Het bakpapier verwijderen.

De cake oprollen en laten afkoelen.

12436088_1166821423346518_1991721848_nBereid de gekonfijte sinaasappelen:

 Boen de sinaasappelen onder de kraan goed schoon.

Schil de sinaasappelen met een scherp mes of een dunschiller.

Snijd de stukken schil in dunne reepjes of de sinaasappelen in plakjes.

Doe de schilletjes of plakjes met koud water in een klein pannetje. Laat aan de kook komen.

In een vergiet met koud stromend water afspoelen.

Doe dit 3 keer, zo is de bitter smaak weg.

Doe de reepjes of de plakjes weer in het pannetje, voeg de suiker en het water toe.
Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot het suikerwater verdampt is.
De reepjes of plakjes zien er nu ‘glazig’ uit.

Laat ze afkoelen en opdrogen door ze apart op een stuk folie, bakpapier of  in een vergiet te leggen.

Bereid de crème au beurre au chocolat :

Alle ingrediënten in een keuken machine mengen tot een gladde mengsel.

12415602_1162196303809030_2001102842_o12422491_1162196363809024_804790171_oDe afgekoelde cake weer uitrollen en bestrijken met twee derde deel van de crème au beurre en de helft van de gekonfijte sinaasappelen.

 

 

De cake zonder theedoek weer voorzichtig oprollen en de uiteinden schuin afsnijden.

 

 

12413951_1162196453809015_1196360287_o

 

 

 

 

 

12435443_1162196487142345_698249556_oDe rol bestrijken met de rest van de crème au beurre au chocolat.

 

 

 

 

12436227_1162196737142320_889301756_oMet een vork strepen erin trekken, versier met de rest van de gekonfijte sinaasappelen en kerst versieringen en de boomstam in de koelkast ± 2 uur laten opstijven.

12435737_1162196933808967_1897117969_n

12415527_1162538903774770_908395683_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Barquettes confiture et..

Datum: 10 - 01 - 2018

0 reacties

Rösti met pastinaak

Datum: 29 - 12 - 2017

0 reacties

Brownies Triffle

Datum: 28 - 12 - 2017

1 reactie

Filodeeg hoorntjes met..

Datum: 15 - 12 - 2017

1 reactie