Door: Dominique op 22 - 10 - 2014 in de categorie Toetjes/gebak
Ingredienten
  • 200 g pure chocolade reep
  • 100 g suiker
  • 100 g roomboter
  • 1 snufje zout
  • 1/2 zakje droge gist
  • 75 g bloem
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels water
  • 1 zakje vanille suiker
   
Keuken: Bereidingstijd: 1,5 min. Portie(s): 12 cakjes personen

Onverwacht bezoek? en toch binnen een minuut cakejes bakken?

Wie wil dat nou niet?

Dat kan, met dit makkelijk, heerlijk recept!

In Amerika is heel normaal om cakejes te maken in de magnetron, in een kopje of in muffin vormpjes.

 

Breek de chocolade in stukjes en zet hem in een kom, samen met de boter.

Laat 1,5 minuten smelten en roer ze goed samen tot een gladde beslag.

Voeg de vanille suiker en de suiker toe en klop ze goed door elkaar.

Voeg nu de bloem en de gist toe en roer ze goed door.

Voeg de eieren en het water toe en mix alles goed door tot een glad stevig/dik mengsel.

Vet de vormpjes of kopjes met boter in en het cakemengsel kan nu de magnetron in op de hoogste stand voor ongeveer 1,5 minuten (verschillend per magnetron).

Tip: de vormpjes niet vol vullen want ze worden tijdens het bakken heel hoog, daarna worden ze platter.

 

10583326_914877221874274_1206336701_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Creole Cari kip

Datum: 3 - 08 - 2018

0 reacties

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Gehaktballen op spiesjes

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Rode fruit jam

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties