Mezedes zijn Griekse Tapas. Dit mezedes recept is koude champignons in kruidige tomatensaus, een classic Grieks borrel hapje! Tip: Serveer de champignons in kleine glaasjes of bakjes of met cocktail prikkers en/of met brood. Snijd de champignons in vieren. Snijd ui en knoflook heel fijn. Snijd de Spaanse peper en   Lees verder...

Ik ben gek op Griekse gerechten zoals moussaka, salades, rijst en gyros maar souvlakki blijft wel mijn lieveling vlees gegeten. Souvlakki zijn lekkere gegrilde, gekruiden en gemarineerde spiezen. Ik heb kipfilets gebruikt maar met varkenshaas of lamsvlees is het ook lekker. Zet de houten spiezen in een kom met water   Lees verder...

Categorie: BBQ, Kip / Gevogelte

Meng 4 eetlepels olijfolie met de Italiaanse kruiden, de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergines in de lengte. Bestrijk de aubergines met de knoflook dressing. Zet ze, naast elkaar, op een rooster, bekleed met bakpapier.           Verwarm de   Lees verder...

Categorie: Groenten, Healthy warm

Lekker halve paprika’s gevuld met rijst, tomaat, doperwtjes en gehakt. Halveer de paprika’s, doe de zaadjes weg en maak ze schoon. Strooi wat peper en zout. Kook de rijst in ruim water met zout, giet hem af en bewaar hem. Snijd de ui en de prei in ringetjes, heel fijn.   Lees verder...

Spanakopita is een Griekse vegetarische taart met spinazie en kaas. Lekker als bijgerecht of als hoofdgerecht.   Laat het filodeeg ontdooien en dek het filodeeg af met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen. Snijd de uien, de tijm en de knoflook fijn. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Laat de   Lees verder...

Categorie: Groenten

Zelf verzonnen recept van groenten rolletjes gevuld met een heerlijk, gekruid vulling. Mix samen in een keukenmachine, gehakt, munt, basilicum, peterselie, oregano, peper, lente uitjes, knoflook en tijm. Rasp de citroen en voeg het schil toe aan het gehakt mengsel. Voeg nu het paneermeel en het ei toe en mix nog een paar seconden.   Lees verder...

Een pitabroodje, ook wel shoarmabroodje genoemd, is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt ingesneden, als een soort ‘zakje’, waarin gyros of Shoarma wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje als een bord gebruikt. Shoarma vlees heeft een aparte eigen smaak door de kruidenmix. Ik maak het lekkerder door Spaanse   Lees verder...

Categorie: Brood, Deeg

Het volgende recept is een Moussaka maar verwerkt in een hartige taart. Het is een bewerkelijk recept dus neem er de tijd voor.  Het is mijn eigen versie en we vonden hem heel lekker. De aubergine en de courgette in dunne plakken snijden, flink wat zout erover strooien en minstens   Lees verder...

Categorie: Quiche en pizza

Nieuwste recepten

Nachodip met laagjes..

Datum: 14 - 11 - 2017

0 reacties

Pasta alla Carbonara

Datum: 10 - 11 - 2017

0 reacties

Churros

Datum: 4 - 11 - 2017

0 reacties