Meng de bloem samen met de gist, de olie, de suiker, de zout. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed, 10 minuten tot een mooi elastisch, soepel deeg. Het is wel zelf aanvoelen hoeveel water is het nodig. Te nat, voeg dan wat bloem toe, te droog voeg   Lees verder...

Categorie: Brood

Zelf verzonnen recept. Meng de tomaten blokjes met de ricotta, de oregano en breng op smaak met peper en zout. Snijd met een kaasschaaf, de courgettes en de aubergines in de lengte, in plakken. Leeg op een plank een plak ontbijspek. Leg erop een plak courgette. Bestrijk een beetje pesto   Lees verder...

Categorie: Groenten

Rasp de (rauwe) aardappelen en de wortels fijn. Hak, de uien, de peterselie en de knoflook fijn. Meng de aardappelen met de wortels, de knoflook, de uien, de peterselie en het ei. Voeg de bloem toe en breng op smaak met peper en zout. Maak in je handen, platte koeken   Lees verder...

Categorie: Groenten

Hak in de keukenmachine alle ingrediënten samen tot gehakt. of als je geen keukenmachine hebt: Snijd de ui klein. Hak de knoflook, de tijm en de peterselie. Voeg al andere ingrediënten toe en meng tot gehakt. Maak balletjes uit het gehakt en druk ze plat tussen je handen of in   Lees verder...

Categorie: BBQ, Rundervlees

Gluttenvrij recept Kook de pasta in ruim water met zout. Giet ze af en laat ze afkoelen onder de kraan. Kook de eieren in ruim water met zout, hard. Laat ze afkoelen in koud water, pel ze af en snijd ze in stukjes. Kook de sperziebonen in ruim water met   Lees verder...

Categorie: Pasta salade

Lekkere gevulde omelet. Het is ook lekker voor een avondmaaltijd, geserveerd met sla en stokbrood erbij.   Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Hak de peterselie en de bieslook fijn. Verwarm de olie. Bak de aardappel blokjes, eerst in de olie tot ze verkleuren. Daarna gooi de   Lees verder...

Categorie: Eieren

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de cakevorm in met een lepel zacht boter en een lepel bloem. Meng de bloem samen met de zout en de bakpoeder. Mix samen de eieren met de suiker, de boter, het citroenextract, de citroensap en de olie. Voeg het eieren beslag bij   Lees verder...

Categorie: Cakes

Chutney is een soort jam. Lekker met vlees of met kaas. Snijd de uien in reepjes. Verwarm de margarine in een koekenpan. Bak erin de uien. Voeg de wijn, het water, de kerrie poeder, de knoflook poeder, de gember poeder, de laurierblaadjes, het kaneelstokje, de suiker en breng op smaak   Lees verder...

Categorie: Jam

Maak de marinade klaar. Pers de knoflook. Rasp de zest van een half citroen. Meng in een kom de tijm, samen met de knoflook, de mosterd en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de drumstiks in een grote diepvries zak. Voeg de marinade toe, maak de   Lees verder...

Categorie: Kip / Gevogelte

Was de aardappelen heel goed. Snijd elke aardappel in dikke plakken. Snijd elke laurierblad in 4 stukjes. Snijd elke ontbijtspek (of bacon) in 4 stukjes. Laat de houten spiezen in ruim water wekken, om te voorkomen dat ze straks gaan verbranden. Pak een aardappel en plaats tussen elke plakje een   Lees verder...

Categorie: BBQ, Groenten

Nieuwste recepten

Romig citroen ijs

Datum: 22 - 06 - 2017

0 reacties

Brood met rozemarijn..

Datum: 9 - 06 - 2017

0 reacties

Broodje Gyros

Datum: 8 - 06 - 2017

0 reacties