Tartiflette is een Frans recept van aardappelen, spekjes, ui en bovenop kaas (Reblochon). Het leek me lekker om een gepofte aardappel zoals een Tartiflette. Halveer de aardappelen. Zet ze in de magnetron en pof ze 10 minuten. Hol de aardappelen en zet ze naast elkaar in een ovenschaal (bewaar de   Lees verder...

Categorie: Groenten, Ovenschotels

Halveer alle knoflook teentjes. Wrijf de rollade met peper en zout. Snij de tijm en rozemarijn in taken van 3.5 cm. Doe een paar inkepingen in het vlees en vul ze met knoflook, rozemarijn of tijm. Besprenkel de rollade met olijfolie. Verwarm de oven op 175 graden voor. Braad de   Lees verder...

Categorie: Varkensvlees

Verwarm de oven op 250 graden voor. Zet de paprika in de oven. Bak ze tot ze zwart worden, (ongeveer 30 mn). Doe ze uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en zet in een plastic zakje. Doe het zakje dicht en laat de paprika helemaal afkoelen. Wanneer ze   Lees verder...

Categorie: Groenten Salades

Cannelés de Bordeaux is een traditioneel Frans gebakje met een vla-achtige vulling en een donker gekarameliseerde buitenkant. Hoewel de speciale vormpjes zorgen voor een extra knapperig buitenkantje, kun je de cannelés eventueel ook in een muffin vormpjes bakken. Verwarm de oven op 250 graden voor. Verwarm de melk samen met de boter in een   Lees verder...

Categorie: Koekjes

Dit recept heb ik van mijn broer Michel gekregen en bij mijn moeder gegeten. Het is lekker met vlees of met gebakken eieren. Snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de uien fijn. Hak de de tijm en de knoflook teentjes. Verwarm de olie in een   Lees verder...

Categorie: Groenten

Snijd de courgette, de tomaten, de aubergine, de wortels en de paprika’s in kleine blokjes. Snijd de prei, de ui, de knoflook, de bos uitjes in ringetjes. Hak de kruiden samen. Verwarm de olie in een wok. Bak de groenten, de ui en de bos uitjes in de wok, 15   Lees verder...

Categorie: Quiche en pizza

Meng de bloem samen met de gist, de olie, de suiker, de zout. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed, 10 minuten tot een mooi elastisch, soepel deeg. Het is wel zelf aanvoelen hoeveel water is het nodig. Te nat, voeg dan wat bloem toe, te droog voeg   Lees verder...

Categorie: Brood

Zelf verzonnen recept. Meng de tomaten blokjes met de ricotta, de oregano en breng op smaak met peper en zout. Snijd met een kaasschaaf, de courgettes en de aubergines in de lengte, in plakken. Leeg op een plank een plak ontbijspek. Leg erop een plak courgette. Bestrijk een beetje pesto   Lees verder...

Categorie: Groenten

Rasp de (rauwe) aardappelen en de wortels fijn. Hak, de uien, de peterselie en de knoflook fijn. Meng de aardappelen met de wortels, de knoflook, de uien, de peterselie en het ei. Voeg de bloem toe en breng op smaak met peper en zout. Maak in je handen, platte koeken   Lees verder...

Categorie: Groenten

Hak in de keukenmachine alle ingrediënten samen tot gehakt. of als je geen keukenmachine hebt: Snijd de ui klein. Hak de knoflook, de tijm en de peterselie. Voeg al andere ingrediënten toe en meng tot gehakt. Maak balletjes uit het gehakt en druk ze plat tussen je handen of in   Lees verder...

Categorie: BBQ, Rundervlees

Nieuwste recepten

Nachodip met laagjes..

Datum: 14 - 11 - 2017

0 reacties

Pasta alla Carbonara

Datum: 10 - 11 - 2017

0 reacties

Churros

Datum: 4 - 11 - 2017

0 reacties