Was de aardappelen heel goed. Snijd elke aardappel in dikke plakken. Snijd elke laurierblad in 4 stukjes. Snijd elke ontbijtspek (of bacon) in 4 stukjes. Laat de houten spiezen in ruim water wekken, om te voorkomen dat ze straks gaan verbranden. Pak een aardappel en plaats tussen elke plakje een   Lees verder...

Categorie: BBQ, Groenten

Genoemd “langues de chat” in het Frans, kattentongen zijn platte, heel zachte kleine koekjes met een krokante rand. Toen ik klein was, werden ze bij ijs, pudding of appelmoes geserveerd. Voorbereiding: Zet de roomboter 1 uur vantevoren uit de koelkast. Zo wordt hij zacht en makkelijk te gebruiken. Bereiding: Klop   Lees verder...

Categorie: Koekjes

Heerlijk zachte cake met een heerlijke smaak van sinaasappel bloesem water. Tip: fleur d’oranger of sinaasappel bloesem water is te vinden in een Marokkaanse winkeltje. Verwarm de oven op 180 graden voor. De peren schillen, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. De eieren, melk, olie, suiker, fleur d’oranger, 1 pakje   Lees verder...

Categorie: Cakes

Verwarm de oven op 170 graden voor. Doe de buitenste bladen weg en was de preien heel goed onder de kraan. Snijd het uitlopende gedeelte van de prei (groen) en het kontje. Snijd de stronken in 3 stukken van 4 á 5 centimeter (3 x 4 = 12 stukken). Leg   Lees verder...

Categorie: Groenten

Healthy food recept Lekkere recept voor de lunch. Het recept is lekker met toast, beschuit (hier volkoren ronde beschuit) of met stokbrood. Rosbief of kalkoen filet is ook heel lekker erop. Meng in een kom de mayonaise of yogonaise met 1 theelepel truffel olie. Scheur de kipfilets en de plakken   Lees verder...

Healthy food recept. Schil en rasp de knodselderij fijn. Voeg 2 eetlepels citroensap toe en meng goed samen, dit om te voorkomen dat de knolselderij verkleurt. Schil en rasp een appel en meng hem door de knolselderij. Meng in een kom de yoghurt, de yogonaise, de mosterd, de peterselie, de   Lees verder...

Categorie: Groenten Salades

Voorbereiding Snij de runderlappen in stukken. Snijd de uien grof, de wortelen in plakken en de knoflook fijn. Bak in een braadpan op een laag vuur de spekjes. Zet het vuur hoog en bak de stukken rundvlees. Doe niet alle stukken vlees in een keer maar schroei steeds een paar   Lees verder...

Categorie: Stoofpotjes

Snijd de worst in plakken. Snijd de uien fijn. Snijd de paprika’s in repen. Hak de knoflook fijn. Pel en snijd de aardappelen in  blokjes. Meng in een grote kom alle ingredienten samen. Breng op smaak met peper en zout en doe ze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in   Lees verder...

Categorie: Ovenschotels

Lekkere, frisse salade in zoute kaas bakjes. Ideaal als tapas! Maak de gegrilde paprika klaar. Verwarm de gril van de oven voor op 250 graden. Zet de paprika op de rooster. Rooster de paprika tot de schil zwart wordt. Na 20 minuten, zet de paprika in een plastic zakje. Doe   Lees verder...

Mijn moeder gaf me dit recept en zei tegen me dat die cake goddelijk was…hum, ik had een beetje mijn twijfels toen ik ze hoorde zeggen, 125 ml rode wijn…maar het is wel waar, die cake is echt goddelijk! Laat de boter zacht worden tot een crème met de mixer   Lees verder...

Categorie: Cakes

Nieuwste recepten

Lente couscous salade..

Datum: 22 - 04 - 2017

0 reacties

Pasta met tomaatjes..

Datum: 21 - 04 - 2017

0 reacties

Italiaanse kipfilet met..

Datum: 19 - 04 - 2017

0 reacties

Fritatta met tomaatjes..

Datum: 12 - 04 - 2017

0 reacties