Meng alle ingrediënten goed samen. Zet de cajun kruiden in een afgesloten bakje of in een potje om te bewaren. Wrijf het vlees met 2 theelepels cajun kruiden en laat het vlees 30 minuten goed intrekken.

Maak de marinade klaar: Pers de knoflook teentjes. Meng de olie met de knoflook, de gerookte paprika poeder, de kerrie poeder en de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Meng samen de marinade met sw carbonnades en laat ze afgedekt, 1 uur in de koelkast marineren. Bak in   Lees verder...

Categorie: BBQ, Varkensvlees

Niet te veel tijd om te koken? Dit recept is makkelijk en heel lekker! Kook de sperziebonen in ruim water met zout, circa 20 minuten. Giet ze af en laat ze staan. Snijd een ui en hak de knoflook fijn. Snijd de Spaanse peper in ringetjes. Kook de rijst in   Lees verder...

Heerlijke taartjes met een frisse vulling. Laat 8 bladerdeeg vellen ontdooien op de aanrecht. Snijd de uien en de knoflook fijn. Hak de knoflook en de peterselie fijn. Halveer de tomaatjes. Verkruimeel de kaas in een schaal. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit erin de uien en de   Lees verder...

Categorie: Quiche en pizza

Verwarm de oven op 250 graden voor. Zet de paprika in de oven. Bak ze tot ze zwart worden, (ongeveer 30 mn). Doe ze uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en zet in een plastic zakje. Doe het zakje dicht en laat de paprika helemaal afkoelen. Wanneer ze   Lees verder...

Categorie: Groenten Salades

Snij de uien en de knoflook fijn. Had de peterselie fijn en de spinazie grof. Laat het water koken en meng met de bouillonblokjes. Snijd de champignons in partjes. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak de uien en de knoflook erin. Voer de rijst toe en bak een   Lees verder...

Categorie: Risotto

Cannelés de Bordeaux is een traditioneel Frans gebakje met een vla-achtige vulling en een donker gekarameliseerde buitenkant. Hoewel de speciale vormpjes zorgen voor een extra knapperig buitenkantje, kun je de cannelés eventueel ook in een muffin vormpjes bakken. Verwarm de oven op 250 graden voor. Verwarm de melk samen met de boter in een   Lees verder...

Categorie: Koekjes

Snijd de courgette, de tomaten, de aubergine, de wortels en de paprika’s in kleine blokjes. Snijd de prei, de ui, de knoflook, de bos uitjes in ringetjes. Hak de kruiden samen. Verwarm de olie in een wok. Bak de groenten, de ui en de bos uitjes in de wok, 15   Lees verder...

Categorie: Quiche en pizza

Verwijder het voetje van de champignon. Smeer 1 lepel pesto in de champignon. Zet de champignon in een klein ovenschaal. Snijd de basilicum, de mozzarella, de gedroogde tomate  en de cherry tomaatjes heel klein. Breng ze op smaak met peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Vul de champignons met het   Lees verder...

Categorie: Groenten

Simpel en lekker fris bavarois taart. Laat de boter smelten in een pannetje. Zet de koekjes in een gesloten zak en stamp ze fijn. Meng de boter met de koekjes. Zet 2 vellen plastic film op de bodem van een ronde cake vorm of springvorm. Stort de koekjes erin en   Lees verder...

Categorie: Toetjes/gebak

Nieuwste recepten

Zelfgemaakte Cajun kruiden

Datum: 21 - 09 - 2017

0 reacties

Gekruide kip broodjes

Datum: 13 - 09 - 2017

0 reacties